Stiri

Războiul din Ucraina: Fabrica de avioane Antonov din Kiev, bombardată

Războiul din Ucriana a ajuns în a 19-a zi, iar ofensiva rusă continuă, în ciuda celei de-a patra rundă de negocieri ruso-ucrainene, de luni dimineaţa. Autorităţile municipale din Kiev au anunţat că a fost bombardată fabrica de avioane Antonov din oraş, iar un nor urias de fum a a curprins zona de nord-vestul capitalei.

Mai multe echipe de intervenţie au fost trimise la faţa locului. Bombardamentul a ucis cel puțin doi oameni, iar alţi şapte au fost răniţi, potrivit autorităților locale citate de agențiile internaționale de presă.

În această fabrică se produceau aeronave de transport şi de pasageri.

În urma unei alte lovituri ruseşti, asupra unui bloc de locuinţe din oraş, primăria din Kiev a raportat luni dimineaţa 13 victime – un mort şi 12 răniţi.

Şapte spitale au fost distruse de la începutul invaziei ruse în Ucraina, a anunţat ministrul Sănătăţii din această ţară.

Centrala nucleară dezafectată de la Cernobîl a rămas din nouă fără alimentare de la reţeaua electrică. Forţele ruse au deteriorat o linie de înaltă tensiune, la scurt timp după ce se refăcuse alimentarea centrale, a anunţat luni operatorul sistemului energetic ucrainean, Ukrenergo, într-un comunicat preluat de Reuters.

De partea cealaltă, separatiştii proruşi din Doneţk au precizat luni că un atac ucrainean a cauzat moartea a cel puţin 16 persoane şi rănirea altor circa 20, în centrul acestui mare oraş industrial din estul Ucrainei, informează AFP.

A patra rundă de negocieri ruso-ucrainene a avut loc prin videoconferinţă, iar oficialităţi de la Kiev, citate de Reuters, au precizat că obiectivele principale au fost: încetarea focului, retragerea trupelor şi garanţiile de securitate.

Comunicarea între cele două părţi este dură, dar continuă, a confirmat și negociatorul ucrainean Mihailo Podoliak, consilier al preşedintelui Ucrainei, Volodimir Zelenski, într-un mesaj pe Twitter.

El a adăugat că “părţile îşi exprimă activ poziţiile specificate” şi a apreciat că “motivul neînţelegerilor este diferenţa prea mare între sistemele politice”.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co