Stiri

Raed Arafat: Autoscara defectă de la Constanţa era cumpărată prin 2010

Autoscara defectă de la Constanţa, trimisă la incendiul din Constanța soldat cu decesul unei femei care a căzut în gol de la etajul 6 al imobilului, era cumpărată printr-un program transfrontalier româno-bulgar, prin 2010, spune Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă.

El a arătat că, din 2017 până în prezent, au intrat în dotarea inspectoratelor peste 80 de autoscări noi.

Şeful DSU a adăugat că celelalte trei autoscări primite de Constanţa sunt cumpărate de IGSU, recent, prin fonduri europene.

Parchetul Militar de pe lângă Tribunalul Militar Bucureşti a deschis un dosar penal în care se efectuează cercetări in rem pentru săvârşirea infracţiunii de neglijenţă în serviciu în legătură cu modul în care pompierii au intervenit la incendiul izbucnit marţi la un bloc din Constanţa.

Tragedia a avut loc în contextul în care primele echipaje de pompieri venite la faţa locului nu aveau nici autoscară şi nici o saltea pe care femeia să poată sări.

ISU Constanţa a transmis că la faţa locului a fost adusă o autoscară, la două minute după ce femeia a căzut de la etaj, însă în spaţiul public au apărut imagini care arată că autoscara ar fi ajuns cu o întârziere de 14 minute.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co