Stiri

Încurajator! Vaccinurile rusești sunt eficiente împotriva tulpinilor britanice

Vești foarte bune vin dinspre Moscova! Primul vaccin dezvoltat de Rusia, Sputnik V, dar şi cel de-al doilea, numit EpiVacCorona, sunt eficiente împotriva tulpinii britanice de coronavirus! Asigurările vin din partea reprezentanților Serviciului federal rus pentru Protecţia Consumatorilor, potrivit Agerpres.

Oficialii nu au precizat însă câte persoane au fost analizate în cadrul acestui studiu efectuat de Centrul Statal de Virologie şi Biotehnologie Vektor.

Agenţia oficială TASS a informat recent că cel de-al doilea vaccin rusesc este eficient şi împotriva tulpinilor sud-africană şi braziliană, fără să ofere detalii.

Rusia a depistat înainte de Anul Nou prezenţa tulpinii britanice la un pacient, care deja a depăşit boala.

Sputnik V a fost înregistrat în Rusia în august trecut şi are o eficacitate de 91,6 %, potrivit analizelor interimare din faza a III-a a testelor clinice.

Criticat pentru că a fost fi anunţat anul trecut de preşedintele Vladimir Putin, fără să fi trecut toate testele, vaccinul este în prezent înregistrat în 26 de ţări.

EpiVacCorona a încheiat testele clinice la sfârşitul lunii septembrie, iar în octombrie anul trecut a fost înregistrat în Rusia. Are o eficacitate de 100%, susțin responsabilii de la Moscova.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co