Imobiliare Valea Prahovei
Stiri

Protocolul de recuperare post-COVID-19, aprobat de Ministerul Sănătăţii

Ioana Mihăilă, noul ministru al Sănătăţii, este pusă pe fapte mari. A semnat ordinul cu privire la protocolul de recuperare post-COVID-19. Acesta are ca scop ameliorarea stării fizice a pacienţilor care au fost infectaţi cu noul coronavirus, precum şi “creşterea capacităţii acestora de a se întoarce la o viaţă de calitate”.

Ioana Mihăilă, ministrul Sănătăţii

“Era necesar un astfel de protocol pentru evaluarea şi pentru managementul terapeutic privind dizabilităţile complexe rezultate în urma infecţiei cu SARS-CoV-2. Pacienţii care au trecut prin boală, în special cei cu forme severe, trebuie să beneficieze de servicii medicale de recuperare. COVID-19 este o boală cu afectare multiplă de organe şi care poate lăsa sechele respiratorii, cardiace, neurologice, musculoscheletale, psihologice. Efectele bolii se pot întinde pe perioade variabile de timp, afectând calitatea vieţii pacienţilor. Continuarea reabilitării medicale a acestora va permite monitorizarea atentă, refacerea funcţionalităţii şi a capacităţii de muncă şi va scurta timpul de întoarcere la o viaţă normală”.

Ministrul Sănătăţii a parafat și actualizarea protocolul medical de tratament pentru pacienţii infectaţi cu virusul SARS-CoV-2. Totul în conformitate cu cele mai noi studii medicale şi recomandările Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii şi Centrului European de Prevenire şi Control al Bolilor.

Totodată, a fost introdus un capitol nou, cu recomandări pentru medicii de familie care tratează la domiciliu pacienţii infectaţi.

Cele două protocoale de tratament au fost elaborate de comisiile de specialitate ale Ministerului Sănătăţii.

Targul National Imobiliar
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co