Stiri

Protest Sanitas faţă de reducerea sporurilor salariale

Federaţia Naţională Sanitas a protestat, joi, în Capitală. Organizatorii au anunțat un număr estimativ de 10 mii de protestatari, sindicaliști din toată țara, nemulțumiți de diminuarea sporurilor salariale.

„Principalele nemulţumiri sunt legate de scăderea salariului net şi plafonarea sporurilor la 30%. Ministerul Sănătăţii a dat procente foarte mici la unele spitale, precum cele de profil şi de urgenţă, iar aici sunt probleme foarte mari”, a spus Romeo Sandu, vicepreședinte Sanitas.

La miting, o infirmieră de 42 de ani din București a leșinat din cauza căldurii. Aceasta a fost dusă imediat la Ambulanță și transportată la Spitalul de Urgență.

Sindicaliştii au afișat bannere cu mesaje precum „Dacă nu ne măriţi sporul, hai să mirosiţi formolul”, „Egalitate pentru toţi” şi „Legea voastră unitară dezbină întreaga ţară”.

Sanitas cere modificarea legii salarizării, în sensul eliminării plafonului de 30%, care limitează acordarea sporurilor din noul Regulament, creşteri salariale pentru tot personalul din sănătate şi asistenţă socială şi negocierea şi semnarea contractelor colective de muncă la nivelul celor două sectoare de activitate.

Acțiunile nu se vor opri aici. Reprezentanții Sanitas au anunțat că mitingul de joi va fi urmat de o grevă de avertisment pe 7 mai, iar pe 11 mai se organizează o grevă generală în sistemul de sănătate și asistență socială.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co