Imobiliare Valea Prahovei
Stiri

Proiectele nerealizate din Bucureşti, motiv de contre între fostul și actualul edil

Gabriela Firea, fostul primar al Capitalei, îl acuză pe actualul edil Nicuşor Dan că “nu e în stare să construiască nimic” şi vrea să “scape” de proiecte esenţiale pentru Bucureşti, cum ar fi Pasajul Unirii.

“Un primar gospodar face, acţionează, clădeşte pentru locuitori, nu pasează răspunderea! Primarul general Nicuşor Dan nu e în stare să construiască nimic şi preferă <să arunce> la sectoare marile lucrări de investiţii. În loc să caute soluţii, Nicuşor Dan preferă să scape de proiecte esenţiale pentru Bucureşti. Nu e înţelepciune, ci fugă de răspundere!”, a scris ministrul Familiei, Tineretului şi Egalităţii de Şanse pe Facebook.

Un exemplu în acest sens, spune Firea, este consolidarea Pasajului Unirii şi a planşeului de la Piaţa Unirii. Ea susține că ambele proiecte erau în responsabilitatea primarului general.

“Astăzi, se împlinesc 35 de ani de la inaugurarea Pasajului Unirii. Presa vremii nota faptul că pasajul s-a construit în doar 34 de zile. Întreaga lucrare a durat, însă, aproximativ 6 luni. Prima expertiză tehnică serioasă a fost făcută în mandatul meu. Starea pasajului era una periculoasă şi pregătisem toate documentele pentru începerea lucrărilor de consolidare. Nicuşor Dan a găsit, însă, o altă soluţie pentru cele două lucrări complicate şi costisitoare: <le-a pasat> Primăriei Sectorului 4. Îl felicit pe Daniel Băluţă pentru decizia de a accepta să realizeze cele două lucrări de consolidare şi sunt convinsă că împreună cu echipa sa va face o treabă foarte bună”, a mai scris Firea.

Firea mai acuză că Nicuşor Dan “face la fel şi cu alte proiecte”, cum ar fi cu partea a doua a proiectului Nicolae Grigorescu – Vitan Bârzeşti, Pasajul Doamna Ghica şi lucrarea din Prelungirea Ghencea.

“Am lăsat în Primăria Capitalei proiectul complet, iar primarul general trebuia doar să dea ordin de începere. Nu a fost în stare, iar de modernizarea şoselei se va ocupa Primăria Sectorului 3. A încercat să predea Pasajul Doamna Ghica către Primăria Sectorului 2 şi lucrarea din Prelungirea Ghencea către Primăria Sectorului 6. Către Primăria Sectorul 1 a cedat deja exproprierea unor clădiri de patrimoniu. (…) În loc să consolideze podurile şi pasajele cu risc, Primăria Capitalei face un singur lucru pentru infrastructura din Bucureşti: marcaje rutiere. Sigur că sunt foarte utile şi importante, dar pentru traficul bucureştean sunt o picătură într-un pahar cu apă”, a adăugat Gabriela Firea pe Facebook.

În replică, Nicuşor Dan, afirmă că Gabriela Firea a avut la dispoziţie 3 ani să rezolve problemele mai multor obiective de infrastructură, cum este cel privind Pasajul Unirea, însă aceasta s-a apucat de alte lucruri.
Intra captura Dan focus miscare

“Pentru fostul primar general, propria nepăsare / incompetenţă ar trebui să fie prilej de reflecţie, nu de noi scandaluri. Îi reamintesc Gabrielei Firea că, încă din 2017, a avut pe masă o expertiză privind mai multe obiective de infrastructură din Bucureşti, inclusiv Pasajul Unirii. Cunoştea deci problema de la începutul mandatului şi a avut la dispoziţie trei ani ca s-o rezolve. În loc să se apuce imediat de treabă pornind de la acest studiu, <Doamna Altădată> s-a apucat cu nădejde de târguri, festivaluri şi alte paranghelii din bani publici, amânând această problemă (şi alte probleme reale ale Capitalei) fără nicio remuşcare. A preferat nişte spectaculoşi iepuraşi gigantici unei plictisitoare consolidări de pasaj”, a scris Nicuşor Dan pe aceeaşi reţea de socializare.

Potrivit acestuia, bugetul de investiţii al PMB ar fi putut să cuprindă lucrări precum cele de la Piaţa Unirii, dacă n-ar fi trebuit să fie acoperite “găurile lăsate de Gabriela Firea în mandatul ei de primar general”.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co