Stiri

Proiecte mari pentru Capitală

80 de tramvaie suspendate vor fi implicate într-un nou proiect de fluidizare a traficului Capitalei. Lucrările pentru o linie de transport monorail vor fi demarate curând, promite primarul Bucureștiului, Gabriela Firea.
Sistemele de transport de tipul „monorail” sunt sisteme de metrou elevat, unde trenul călătoreşte pe o singură linie. Linia suspendată reduce interacţiunea cu traficul şi cu pietonii și le face unele dintre cele mai sigure metode de transport în comun. Tramvaie vor circula pe două rute: una Bucureşti-Măgurele și a doua care va lega Capitala de zona de nord, spre Ploieşti.
Acest proiect, precum și altele, necesare pentru rezolvarea problemei traficului în Capitală, au fost prezentate de Gabriela Firea la seminarul „Împreună pentru dezvoltare durabilă – Dezvoltarea regiunii Bucureşti-Ilfov”.

“Anul acesta am prins deja în bugetul Primăriei Generale a Capitalei extinderea şi modernizarea şoselei Bucureşti-Măgurele, pentru facilitarea accesului la Institutul de Fizică Nucleară. (…) Dezvoltarea şi reorganizarea reţelei de transport public de călători în Ilfov, 63 de trasee pe o lungime de 1.150 km, reorganizarea traseelor de autobuz în Bucureşti pentru a răspunde mai bine nevoilor călătorilor, (…) realizarea coridorului de transport rapid cu autobuzul pe ruta Măgurele – Gara de Nord”, a afirmat Firea.

În plus, Primăria promite realizarea unei parcări de tipul park and ride, unde navetiştii să poată să lase maşina în siguranţă şi să se transfere către centrul oraşului cu mijlocul de transport în comun.

“Chiar de luna viitoare, vom demarara construcţia unei astfel de parcări de la capătul şoselei Pantelimon, lângă CORA, cu staţie de tramvai în acea zonă.”, a menționat primarul

Acest concept va fi extins la toate ieşirile din Bucureşti. Un alt proiect pentru fluidizarea traficului în București este extinderea pasajului Domneşti sau construirea unei staţii de cale ferată. Transportul urban pe calea ferată este utilizat în marile orașe din Europa, în timp ce reţeaua de căi ferate din Bucureşti, cât şi centura feroviară a capitalei stau neutilizate de aproape 30 de ani.
O parte dintre aceste proiecte fac parte din strategia de transport a regiunii Bucureşti-Ilfov – Planul de Mobilitate Urbană Durabilă. Totuși, Firea nu a dat un termen pentru când vor fi finalizate aceste proiecte sau care este costul acestora sau dacă există bani la bugetul local.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co