Imobiliare Valea Prahovei
Stiri

Proiect de integrare al foştilor deţinuţi!

După ce părăsesc penitenciarul, deţinuţii devin oameni liberi. Pentru mulţi dintre ei asta înseamnă de fapt oameni ai străzii.

Dacă nu au familie, este foarte clar că nu au niciun domiciliu. Pot dormi chiar sub cerul liber. Le este imposibil să se angajeze sau să-şi continue studiile şcolare sau să facă orice alte demersuri, precizează Cristina Teoroc, director al Penitenciarului Jilava

Un deputat pledează ca statul să le dea o mână de ajutor în plus foştilor condamnaţi.

“Nu există practic nicio facilitate din partea statului pentru ca acest om să se poată reintegra în societate. Penitenciarul, în ultima lună de detenţie, să se ocupe ca persoana respectivă, în momentul în care iese să aibă un fel de recomandare, un profil psihologic al acestuia, astfel încât omul sa se prezinte la ANOFM cu mai multe informaţii despre el”, mentioneaza Oana Florea, deputat PSD.

Un alt proiect prevede ca deţinuţii să înveţe o meserie, înainte să reintre în societate. Cei vizaţi, însă, nu sunt prea încrezători.

Anul trecut peste 13 mii de persoane au ieşit din închisorile din ţară. Despre aceşti oameni, nicio instituţie a statului nu mai ştie nimic în prezent.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co