Stiri

Primul traseu pentru bicicliști, 7,5 milioane de lei

Primăria Capitalei a anunțat demararea investiției pentru primul traseu din Capitală de bicicliști, dintre cele patru anunțate în proiect.

Traseul, care va costa 7.5 milioane de lei și va avea o lungime de aproximativ 8 kilometri, din Piața Victoriei până pe Bulevardul Constantin Perzan, va fi pus pe ordinea de zi a următoarei ședințe a Consiliului General al Municipiului București. Oficialii susțin că pistele de bicicliști existente nu sunt adaptate pentru traficul din prezent.

„Reţeaua de piste de bicicliști din București este slab dezvoltată și nu face față traficului existent. În același timp, configurarea actuală a arterelor de circulație din București nu asigură o circulație fluentă și facilă traficului de bicicliști și nici nu permite o dezvoltare a rețelei de piste de biciclete care să îmbunătățească condițiile de circulație pentru această categorie de participanți la trafic”, precizează PMB.

Primăria Capitalei a anunțat la începutul lunii aprilie construcția a 67 de kilometri de piste pentru biciclete în Capitală.

„Este o primă etapă dintr-un proiect mai amplu, de 240 km. Execuţia primului lot, de 63,5 km, poate demara în luna iunie a acestui an”, a anunțat PMB.

Proiectul, aprobat de Ministerul Mediului odată cu cea de a 12-a ediție a Marșului Bicicliștilor, cuprinde patru trasee, pe o distanţă de 63,5 km.

Traseele pe care vor fi realizate pistele sunt

Traseul 1- Piaţa Victoriei – Bulevardul Constantin Prezan

Traseul 2- Piaţa Victoriei – Șoseaua Mihai Bravu

Traseul 3- Calea Victoriei – Bulevardul Naţiunile Unite

Traseul 4- Piaţa Libertăţii – Stadionul Naţional

Valoarea proiectului este de 10 milioane de euro, iar realizarea primelor piste poate demara în iunie.

Reprezentanții Primăriei Municipiului București își propun ca prin acest proiect să crească siguranța în trafic a bicicliștilor și pietonilor și să diminueze nivelul de poluare.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co