Imobiliare Valea Prahovei
ACTUALITATE

Primele rezultate la #BAC au fost afișate azi. 97 de elevi din toată țara au obținut media 10

bac

În această dimineață s-au afişat primele rezultate la #bac. Notele obţinute de elevi la #BAC2017 s-au afişat online, pe portalul EDU.RO / bacalaureat.edu.ro, transmite Mediafax.

Rata de promovare a examenului de bacalaureat, în prima sesiune din 2017, la nivelul Capitalei, este de 74,09%, potrivit datelor centralizate de Ministerul Educaţiei.

Procentul înregistrat este mai mare, comparativ cu cel anul trecut, când 68,5% dintre absolvenţii de liceu au obţinut o notă de trecere.

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti (ISMB), la Liceul Tehnologic Special Nr.3, niciun elev nu a promovat examenul de bacalaureat.

De asemenea, Ministrul Educaţiei, Liviu Pop, a anunţat, astăzi, că rată de promovare a examenului de bacalaureat, sesiunea iunie 2017, înainte de contestaţii, este de 71,4%, în creştere cu 5% faţă de anul trecut.

Acesta a adăugat că au fost 135.513 de elevi înscrişi, la examinări prezentându-se 128.503 de absolvenţi de liceu.

Un număr de 97 de elevi au obţinut, al nivel naţional, media finală 10 la examenul de bacalaureat, în urma afişării primelor rezultate ale acestei evaluări, potrivit datelor Ministerului Educaţiei.

Elevii nemulţumiţi de notele primite pot depune contestaţii miercuri, între orele 16:00-20:00. Rezultatele finale vor fi făcute publice pe 10 iulie.

Pentru a fi declarat promovat, un absolvent de liceu trebuie să fi susţinut toate probele de evaluare a competenţelor lingvistice şi digitale. În plus, el trebuie să aibă minimum nota 5 la fiecare dintre probe, iar media finală trebuie să fie cel puţin 6.

Sursa: Mediafax

Targul National Imobiliar (TNI)
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co