Stiri

Președinții Senatului și Camerei Deputaților vor merge, împreună, la Kiev

Marcel Ciolacu, preşedintele Camerei Deputaţilor, a declarat, joi, că va efectua o vizită la Kiev, alături de preşedintele Senatului, Florin Cîţu. Liderul PSD a subliniat că este normal “să existe o abordare comună” pe această temă.

În calendarul vizitei, care va avea loc – cel mai probabil – pe 27 aprilie, figurează ca propunere şi o întrevedere cu preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski.

Cu prilejul vizitei va fi abordată şi problema comunităţii româneşti din Ucraina, care, potrivit lui Marcel Ciolacu, este implicată, alături de celelalte minorităţi, în războiul din ţara vecină.

Preşedintele Camerei Deputaţilor a completat că este pentru prima oară când vede o determinare comună a clasei politice, care “vorbeşte aceeaşi limbă”.

“Voi face o vizită oficială în Kiev, Ucraina, la invitația Președintelui Radei Supreme a Ucrainei, Ruslan Stafanciuk. Voi merge în zonele afectate de război, inclusiv în cele în care armata Rusiei a comis atrocități. Voi discuta cu oficialii ucraineni despre implicarea României în planul de reconstrucție al Ucrainei după război”, anunța, miercuri, pe facebook Florin Cîțu, președintele Senatului.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co