Stiri

Preşedintele Senatului anunţă posibilitatea prelungirii sesiunii parlamentare

Sesiunea parlamentară ar putea fi prelungită cu zece zile, la începutul lunii iulie, pentru a permite definitivarea legislaţiei penale şi civile. Anunțul a fost făcut chiar de preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, care a declarat că există o foarte mare probabillitate ca o astfel de decizie să fie luată la nivelul conducerii Legislativului.

„Este foarte posibil să luăm hotărârea politică la nivelul Parlamentului să facem sesiune extraordinară în primele 10 zile ale lunii iulie pentru a definitiva Codurile penal şi civil şi Codurile de procedură”, a afirmat al doilea om în stat, la finalul ultimei ședințe a Biroului Permanent.

Proiectul care aduce modificări Codului de procedură penală trebuie să primească votul în plenul Senatului, în calitate de prim for sesizat. Ulterior, potrivit procedurii parlamentare, textul va ajunge la Comisia specială pentru legile justiţiei şi apoi, în plenul Camerei Deputaţilor, for decizional pentru acest proiect. Comisia pentru legile Justiţiei a dat vot favorabil modificărilor Codului de procedură penală. Au fost 15 voturi „pentru” şi trei voturi „împotrivă”.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co