Imobiliare Valea Prahovei
Stiri

Premieră pentru sistemul medico-militar

Spitalul Universitar de Urgență Militar Central “Dr. Carol Davila”a realizat primele intervenții chirurgicale urologice laparoscopice asistate robotic. Acestă performanță medicală a fost posibilă ca urmare a dezvoltării activității derulate de specialiștii Centrului multidisciplinar de cercetare pentru abordarea multifuncțională a patologieitumorale abdominale și mioosteoarticulare a bazinului și membrelor pelvine.
Operațiile s-au desfășurat conform celor mai noi protocoale chirurgicale minim invazive, făcând astfel posibil ca pacienții români să beneficieze de terapii existente în centrele medicale de referință din Europa și SUA .
Intervențiile chirurgicale au decurs fără probleme și complicații intră și post-operatorii, pacienții aflându-se într-o stare generală foarte bună, echilibrați hemodinamic și respirator, fapt ce le-a permis începerea, sub supravegherea medicală de specialitate, a programului de mobilizare și alimentare
Beneficiarii studiului de cercetare medicală, început astăzi, sunt pacienți cu patologie oncologicauro-genitală, selectați ca urmare a complexității cazurilor și a patologiilor asociate diagnosticului de bază,fapt ce necesită adoptarea unor tehnici chirurgicale minim invazive, avansate și complexe, care impun o disecție de mare finețe, cu o acuratețe crescută a suturilor, aplicate într-un spațiu anatomic de lucru foarte restrâns.
Față de alte metode chirugicale laparoscopice/clasice, intervenția asistată robotic conferă nenumărate avantaje pentru pacient, din care menționăm: scăderea ratei de complicații datorită preciziei crescute, robotica îmbunătățind ambidexteritatea, ameliorând performanțele obținute cu mâna non-dominantă; reducerea timpului de spitalizare, a pierderilor de sânge intră și post-operator și, implicit, anecesarul de transfuzie, a durerii post-operatorie și a disconfortului, a riscului de infecție, toate acestea convergând spre optimizarea timpilor de recuperare pentru realizarea reinserției în viața socio-profesională.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co