Imobiliare Valea Prahovei
Stiri

Posibil parteneriat între primărie şi centrele comerciale

Una dintre marile probleme ale traficului în Bucureşti e numărul mare de automobile care-i transportă pe navetişti şi pe cei care trăiesc în afara oraşului, dar muncesc în Capitală. Primăria nu a amenajat în ultimii 10 ani parcări park&ride la principalele intrari în oraş, ca navetiştii să aibă unde să-şi lase maşinile şi să folosească mai departe în oraş transportul public.

Până va achiziţiona primăria teren şi va amenaja aceste parcări, o posibilă soluţie este un parteneriat între municipalitate şi centrele comerciale aflate la intrarile în oraş, pentru folosirea de către şoferi a o parte dintre locurile de parcare ale acestora, pe timpul zilei. Odata încheiat un astfel de parteneriat, Primăria Bucureşti – eventual în cooperare cu primăriile de sector – ar trebui să înfiinţeze curse de autobuze care să-i ducă pe şoferi din parcările astfel amenajate spre nodurile de transport urban. O condiţie esenţială este însă ca la orele dimineţii cursele de autobuz care pleacă din parcari spre Bucureşti să aibă o frecvenţă mare. Pentru fluidizarea traficului rutier, Primăria Capitalei ar urma să cumpere 100 de troleibuze, 100 de tramvaie şi 400 de autobuze.

Luna viitoare se va relua marcarea culoarelor unice destinate maşinilor RATB chiar dacă Municipalitatea a scos deja o parte din stâlpii abia montaţi să delimiteze banda pentru transportul în comun pe DN 1.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co