Imobiliare Valea Prahovei
Stiri

PNL, sesizare CCR privind închisoarea de weekend

Partidul Naţional Liberal a sesizat, luni, Curtea Constituţională cu privire la legea ce vizează măsurile alternative de executare a pedepselor.

„PNL a luat decizia de a ataca la CCR legea privind regimul alternativ al pedepselor”, a anunţat Ludovic Orban, preşedintele formaţiunii.

Partidul critică în sesizare „încălcarea principiului bicameralismului dedus dispoziţiilor din Constituţia României, prin adoptarea în camera decizională a unei forme cu un conţinut juridic având deosebiri majore între forma adoptată în prima cameră sesizată, Senatul României, şi forma adoptată de Camera Deputaţilor, pe de o parte, şi existenţa unei configuraţii semnificativ diferite între forma adoptată de Senatul României, primă cameră sesizată, şi configuraţia actului normativ adoptat de camera decizională, Camera Deputaţilor, pe de altă parte”.

Totodată PNL menționează că se naşte o contradicţie legislativă între actul normativ criticat şi Legea nr.254/2013 privind executarea pedepselor şi a măsurilor privative de libertate dispuse de organele judiciare în cursul procesului penal.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co