Stiri

5 idei de timp liber

Toți ne dorim să vină weekend-ul, dar suntem abia la jumătatea săptămânii. Iată, însă, câteva sugestii pentru cei care vor să iasă din casă miercuri și să se distreze în Capitală, indiferent dacă este weekend sau nu.

De la ora 9, la Biblioteca Națională a României, sunteți așteptați la o expoziție ce vă va sârni curiozitatea pentru istoria egipteană. „Comorile Egiptului Antic” este un eveniment de popularizare a științei, care a ajuns în premieră în București, după un turneu internațional de succes prin diferite țări ale lumii, unde a strâns peste un milion de vizitatori.

Dacă vreți să le faceți o bucurie celor mici, îi puteți duce la Opera Comică pentru copii, de la ora 10, la „Harap Alb”. Povestea care încheie “Trilogia Creangă 180” este o pildă amplă despre drumul inițiatic pe care fiecare dintre noi ajungem să-l parcurgem la un moment dat în viață. Nelipsit de umor, “Harap Alb” rescrie semnificația sintagmei “până la adânci bătrâneți”.

Tot miercuri, de la ora 10, la Muzeul Municipiului București, Palatul Șuțu, sunteți așteptați pentru a admira expoziția „Război-între mit și artă”, o selecție sintetică a pieselor din patrimoniul Pinacotecii Municipale cu valoare ilustrativă pentru Primul Război Mondial și momentul Centenarului. Momentul pe care îl trăim, acela al împlinirii a 100 de ani de la sfârșitul Primului Război Mondial și de la înfăptuirea României Mari, merită să fie explicat mai pe îndelete adolescenților.

Și la Galeria de Artă Osiris, dacă vă place știința, puteți vedea expoziția „Specii”, un eveniment ce îi reunește pe Dragoș Bojin și Iulian Cristea. Cei doi artiști lansează un dialog al unor specii artistice opuse, dar complementare, invitând publicul la interactivitate.

De la ora 12, Galeria „Art Yourself” prezintă expoziția „Contact”, de Cornel Lazia. Evenimentul este despre mitul construcției într-un continuu spațiu temporal.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co