Imobiliare Valea Prahovei
Stiri

PF Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, la 70 de ani

Cu această ocazie, joi, la Altarul de vară al Catedralei Patriarhale a fost săvârșită o slujbă de Te Deum ca „mulţumire adusă lui Dumnezeu pentru binefacerile revărsate asupra Bisericii Ortodoxe Române, a Preafericitului Părinte Patriarh Daniel şi asupra ierarhilor, clericilor, monahilor şi credincioşilor mireni”.

Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, Preafericitul Părinte Daniel s-a născut, în urmă cu 70 de ani, în satul Dobreşti, comuna Bara, judeţul Timiş. La Sfântul Botez a primit numele Dan-Ilie.

Şcoala primară a urmat-o în satul natal, iar gimnaziul în localitatea Lăpuşnic.Este absolvent al Institutului Teologic Universitar Ortodox din Sibiu.

La 15 iunie 1979, susţine teza de doctorat la Universitatea din Strasbourg. În perioada 1980-1988, este lector la Institutul Ecumenic de la Bossey – Elveţia.

Intră în viaţa monahală la 6 august 1987, la Mănăstirea Sihăstria, judeţul Neamţ, cu numele Daniel.

Este ales în demnitatea de arhiepiscop al Bucureştilor, mitropolit al Munteniei şi Dobrogei şi patriarh al Bisericii Ortodoxe Române, la 12 septembrie 2007. Două săptămâni mai târziu este întronizat Patriarh în Catedrala patriarhală din Bucureşti.

Este fondatorul mai multor instituții și a publicat, în ultimii 30 de ani, numeroase volume teologice. De asemenea, a avut întrevedări cu numeroase personalități ale lumii.

Preafericitul Părinte Daniel a fost decorat, la împlinirea vârstei de 70 de ani, de președintele Klaus Iohannis, într-o ceremonie specială.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co