EXTERN

Peste 50 de oameni salvați din apele Mării Egee de poliţiştii români

Peste 50 persoane, printre care 21 de copii, aflate pe o ambarcaţiune cu motor, supraîncărcată şi care risca să se scufunde, au fost salvate din apele Mării Egee de poliţiştii de frontieră români, aflaţi în misiune, transmite Mediafax.

Potrivit Poliţiei de Frontieră, echipajul navei MAI 1102, aflat în misiune de supraveghere a frontierelor maritime externe ale Uniunii Europene, în cadrul Operaţiunii Comune “Epn Poseidon Sea” în Grecia, coordonată de Agenţia FRONTEX, a observat, miercuri, pe Marea Egee, în apele teritoriale ale Greciei, o ambarcaţiune pneumatică cu motor, supraîncărcată cu persoane.

Întrucât ambarcaţiunea era supraaglomerată şi risca să se scufunde, poliţiştii de frontieră, sprijiniţi de un elicopter al Gărzii de Coastă elene, au transbordat cele 52 de persoane pe nava Gărzii de Coastă.

Persoanele salvate – 18 bărbaţi, 13 femei şi 21 copii – au declarat ca provin din Siria, Irak, Algeria şi Kuweit.

Poliţiştii de frontieră le-au oferit asistenţă şi hrană, iar câteva ore mai târziu persoanele salvate au fost debarcate în Portul Chios şi predate autorităţilor elene.

Începând cu 1 ianuarie 2017, timp de patru luni, nava maritimă de patrulare MAI 1102 din cadrul Gărzii de Coastă, cu un echipaj de 23 de poliţişti de frontieră la bord, desfășoară misiuni de supraveghere a frontierelor maritime externe ale Uniunii Europene în Marea Egee.

De la începutul detaşării în Grecia, poliţiştii de frontieră români au salvat, individual, dar şi în cooperare cu Poliţia Locală din Chios, Poliţia Portuară şi cu echipele Frontex de pe uscat, 337 de persoane care au ajuns în apele teritoriale elene, la bordul unor ambarcaţiuni de mici dimensiuni.

Sursa: Mediafax

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co