EXTERN

Donald Trump vrea să impună Mexicului o taxă vamală de 20%

Preşedintele SUA, Donald Trump, propune introducerea unei taxe vamale speciale, de 20%, la importurile generale de produse din Mexic, pentru a putea finanţa zidul construit la frontiera celor două ţări, potrivit unui anunț dat Casa Albă și citat de Mediafax.

“Trebuie să avem o nouă taxă (…), de 20%, pe importuri, ceea ce este o practică utilizată în prezent de 160 de alte ţări. În prezent, politicile ţării noastre taxează exporturile şi permit importurile fără taxe, ceea ce este ridicol. Prin această nouă taxă, putem obţine 10 miliarde de dolari anual, iar zidul va fi achitat uşor, doar prin acest mecanism”, a declarat joi seară purtătorul de cuvânt al Casei Albe, Sean Spicer.

Ideea introducerii unei taxe vamale pe importuri a fost vehiculată de mult timp de congresmeni republicani, iar, până acum, Donald Trump o exclusese.

În 2015, valoarea exporturilor din Mexic în SUA a fost de 296 de miliarde de dolari, potrivit cotidianului The New York Times, care notează că noua taxă va afecta şi cetăţeni americani.

Donald Trump încearcă să găsească soluţii pentru a obliga Mexicul să suporte costurile zidului de la frontieră, un proiect estimat la 8-20 de miliarde de dolari.

Congresul SUA intenţionează să aloce 12-15 miliarde de dolari, în 2017, pentru construirea zidului dorit de preşedintele Donald Trump la frontiera cu Mexicul, o situaţie care riscă să amplifice deficitul bugetar şi care întâmpină rezistenţă din partea multor congresmeni, inclusiv republicani.

Sursa: Mediafax

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co