Stiri

Peste 1.000 tone de deşeuri aduse din Bulgaria, depistate în Portul Murfatlar

Două şlepuri încărcate cu peste o mie de tone de deşeuri, aduse din Bulgaria pentru o firmă din Bucureşti, au fost depistate de poliţiştii de frontieră în Portul Murfatlar. Marfa urmează să fie returnată expeditorului.

Poliţiştii de frontieră, în cooperare cu lucrători din cadrul Gărzii Naţionale de Mediu – Comisariatul Judeţean Constanţa, au efectuat în Portul Murfatlar, un control asupra mărfurilor transportate cu două şlepuri motor, sub pavilion România.

Comunicat Garda de Coastă
“Acestea transportau 1.060 de tone mărfuri declarate ca deşeuri metalice provenite din R. Bulgaria, ce urmau a fi descărcate în Portul Constanţa, pentru o firmă de pe raza municipiului Bucureşti care efectua activităţi de import în România”.

În urma verificărilor efectuate, s-a constatat că documentele însoţitoare erau întocmite neconform.

Comunicat Garda de Coastă

“Verificările au fost realizate şi fizic asupra compartimentelor marfă, fiind descoperit faptul că, pe lângă tipurile de deşeuri înscrise în acte, erau amestecate şi deşeuri de plastic, ambalaje carton, cauciuc, ebonită, deşeuri electrice, motoare cu ardere internă ce conţin lubrifianţi şi uleiuri, filtre ulei folosite, acumulatori – baterii, piese auto cu componente din cauciuc”.

Comisarii Gărzii de Mediu Constanţa au luat măsura nepermiterii intrării pe teritoriul României a mărfii şi returnării acesteia la expeditor, în Bulgaria.

De la începutul anului în curs, poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă, în colaborare cu autorităţile competente în protecţia mediului ale judeţului Constanţa, au descoperit şi oprit, în total, aproximativ 3.000 tone de deşeuri care urmau să ajungă în România. Mărfurile au fost depistate în Portul Constanţa, dar şi în punctele de trecere a frontierei de la Vama Veche şi Negru Vodă.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co