Stiri

Pesta porcina lovește din nou 50 de focare în 13 localități din Olt

Noi focare de pestă porcină africană au fost confirmate în şase localităţi din judeţul Olt, anunță Direcţia Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor din acest județ.

În acest sens, specialiştii din cadrul DSVSA Olt au luat măsuri privind punerea sub supraveghere sanitar-veterinară a exploataţiilor afectate, impunerea de restricţii de mişcare din şi către curţile şi localităţile afectate, precum și eliminarea din focare a porcilor vii și ecarisarea cadavrelor.

Totodată, s-a recurs la efectuarea dezinfecţiei exploataţiilor afectate, a spaţiilor de cazare a porcilor, a aleilor, a perimetrelor, a ustensilelor şi a obiectelor potenţial contaminate și au fost instituite filtre rutiere.

În total, la nivelul judeţului Olt, sunt 50 de focare de pestă porcină africană, în 13 localităţi.

DSVSA Olt

“DSVSA Olt solicită sprijinul şi înţelegerea unităţilor administrativ-teritoriale, a cetăţenilor şi a operatorilor economici pentru respectarea acestor măsuri, având în vedere gravitatea bolii şi consecinţele economice grave generate de apariţia ei. DSVSA Olt reia apelul către toţi cetăţenii din zonele afectate, dar şi din restul judeţului, să anunţe fără întârziere, fie medicul veterinar din localitate sau direct Direcţia Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor Olt, fie autorităţile publice locale asupra oricărui caz de îmbolnăvire sau moarte la porcii domestici sau sălbatici de care au cunoştinţă”.

Pesta porcină africană nu afectează oamenii, dar are un impact important la nivel social, din punct de vedere economic.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co