Stiri

MAE: Atenţionare de călătorie în China. Proteste violente şi blocaje în Hong Kong

Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau intenţionează să călătorească în regiunea Hong Kong a Republicii Populare Chineze că se spun unor riscuri din cauza protestelor violente din ultima perioadă.

Astfel, protestatarii au anunțat că vor bloca accesul în sau din Aeroportul Internaţional Hong Kong pe toată perioada weekend-ului.

MAE le recomandă, totodată,  cetăţenilor români să monitorizeze evoluţia acţiunilor de protest, atât din mass-media locale cât şi din cele internaţionale, să evite zonele în care au loc protestele şi să manifeste atenţie sporită în planificarea călătoriilor.

Oficialii români avertizează că sunt posibile și blocaje ale drumurilor, ale staţiilor de metrou de pe Linia Albastră, ale suprafeţelor comerciale, precum şi ale altor elemente de infrastructură.

Cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Consulatului General al României la Hong Kong.

Asistență consulară:

Tel.: +85225233813 şi +85225233817

 

De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie de urgenţă, au la dispoziţie şi telefonul de permanenţă al Consulatului General al României în Regiunea Administrativă Specială Hong Kong a Republicii Populare Chineze.

Telefon de urgență în Hong Kong: +85296137370.

Nu uitați nici de aplicația “Călătoreşte în siguranţă” a Ministerului Afacerilor Externe, care oferă informaţii şi sfaturi de călătorie, precum şi serviciul de alertă prin SMS.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co