Imobiliare Valea Prahovei
Stiri

Pe Iohannis îl așteaptă suspendarea dacă nu respectă decizia CCR privind demiterea șefei DNA

Deputatul PSD Ioan Dîrzu susţine că va fi primul care va strânge semnături pentru suspendarea preşedintelui Klaus Iohannis, în cazul în care șeful statului nu respectă decizia Curţii Constituţionale privind revocarea din funcţie a şefei DNA, Laura Codruţa Kovesi.

Liderul social-democraților din Alba, Ioan Dîrzu, afirmă, într-un comunicat de presă, că preşedintele României este ”garantul respectării Constituţiei şi a legilor ţării” și, în aceste condiții, ”nu are altă variantă decât aceea de a o revoca din funcţie pe Laura Codruţa Kovesi, încă actual procuror şef DNA”.

”Dacă se doreşte cu adevărat o luptă anticorupţie în România şi nu un sistem de privilegii, trebuie să înţelegem cu toţii că DNA nu înseamnă o persoană. Dacă DNA înseamnă o persoană, atunci DNA nu este o instituţie credibilă şi avem o problemă de monopol de putere. Sunt sigur că preşedintele României va respecta Constituţia şi nu se va lăsa păcălit de anarhiştii din PNL şi USR care instigă la nerespectarea deciziilor CCR”, a scris Dîrzu.

Deputatul PSD îl acuză pe șeful statului că a încălcat Constituţia şi prin aceea că, de mai bine de doi ani, nu a desemnat un candidat pentru funcţia de director al Serviciului de Informaţii Externe.

”Preşedintele României nu şi-a exercitat atribuţiile de desemnare a unui candidat pentru şefia SIE în timp rezonabil, punând Parlamentul în imposibilitatea obiectivă de a numi un director civil. Pe această cale, solicit preşedinţilor celor două Camere ale Parlamentului să sesizeze Curtea Constituţională a României privind existenţa unui conflict juridic de natură constituţională între preşedinte şi Parlamentul României”, se arată în comunicatul de presă al preşedintelui PSD Alba.

Acesta anunţă că va fi primul care va strânge semnături pentru suspendarea preşedintelui, în cazul în care acesta nu va respecta decizia CCR sau nu va desemna de îndată un director civil la conducerea SIE.

”Preşedintele nu este la primul conflict juridic de natură constituţională pierdut, deci putem spune că deja se află într-o stare de recidivă. În prezent, sunt toate motivele de natură constituţională care să atragă suspendarea Preşedintelui României. Depinde numai de el cum înţelege să-şi exercite atribuţiile în cadrul constituţional”, a arătat Dîrzu.

 

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co