Stiri

Patru dintre cinematografele din Capitală, administrate de Sectorul 1

Consiliul Local a hotărât ca patru dintre cinematografele din Capitală să treacă în administrația Sectorului 1.

Astfel, cinematografele „Patria”, „Excelsior”, „Cotroceni” și Giulești” și terenul aferent cinematografului „Grădina Parc” s-a aflat până acum în administrația locală a Regiei Autonome a Exploatării Filmelor „România Film Bucureșt” (RADEF).

Bunurile mobile aflate în inventarul sălilor și grădinilor de spectacol cinematografic au fost, de asemenea, predate către Consiliul Local Sector 1.

„Vom reabilita cinematografele pe care le-am preluat pentru a le reintroduce în circuitul cultural și pentru a le pune la dispoziția bucureştenilor. Vom crea astfel o infrastructură capabilă să susțină proiecția de film cinematografic, dar și orice formă de activitate culturală”, afirmă Primarul Sectorului 1, Dan Tudorache.

În luna februarie 2016, administrația loclă a trimis o scrisoare Ministerului Culturii prin care solicita preluarea de către Consiliul Local Sector 1 a cinematografelor din această zonă administrativă pentru a fi consolidate, reabilitate și redate circuitului public. Cinematografele s-au aflat în administrarea RADEF, instituţie aflată în subordinea Ministerului Culturii, unele dintre acestea aflându-se într-o stare avansată de degradare.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co