Stiri

Partidul Pro România, “un butoi cu pulbere”. Tudose îi cere demisia lui Ponta

Votul de învestire a cabinetului Orban a învolburat serios apele în Partidul Pro România, care e la un pas de scindare. Războiului se duce între foștii premieri social-democrați, Mihai Tudose și Victor Ponta.

Mihai Tudose îi cere lui Ponta demisia din partid și îl consideră trădător. Vicepreședintele Pro România susține că Ponta a negociat în nume propriu, fără să discute cu forurile statutare ale formațiunii politice desprinse din PSD. Mai mult, Tudose compară politica pe care o duce Ponta cu cea a lui Liviu Dragnea, liderul PSD condamnat la închisoare cu executare pe 27 mai.

„Nici eu și nici colegii mei nu am încălcat nicio hotărâre a unei structuri statutare de conducere. Nu aveam cum fiindcă acestea, structurile statutare în care trebuiau luate deciziile în aceste momente… nu au fost convocate. Am avut în schimb, ca reper absolut, opinia liderului…. Care acum spune public că dă afară fondatorii partidului (care ocupă și primele poziții de conducere în partid). Dragnea l-a exclus din PSD pe secretarul general Marian Neacșu acuzându-l că negociază cu Orban…. (acuzație nefondată, nedovedită, de un ridicol extrem)”, a scris Mihai Tudose pe Facebook.

În replică, preşedintele Pro România i-a urat, într-o intervenție la un post TV, „succes la PNL” lui Mihai Tudose.
Reacţia acestuia vine în contextul în care Victor Ponta l-a acuzat că a negociat atât cu Claudiu Manda pentru reîntoarcerea în PSD cât şi cu liderul PNL Ludovic Orban. „Ne-a minţit în faţă pe toţi”, a tunat și a fulgerat Ponta.

Pe de ală parte, parlamentarii care au decis să voteze Guvernul Orban vor fi excluși din Pro România, a anunțat, luni seara, Victor Ponta, care a precizat că Pro România va fi în Opoziţie, pentru că Guvernul Orban „va face foarte mult rău”.

„A trecut Guvernul PNL Orban. Pro România NU a susţinut acest Guvern (cei câţiva foşti colegi care au votat au decis azi să meargă alături de PNL împotriva deciziei pe care am luat-o împreună – motiv pentru care azi ne despărţim şi mergem mai departe fără ei ). Cei care ne acuzau că rămâne ţară neguvernată să se apuce acum de treaba”, a mai scris, Victor Ponta pe Facebook.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co