Stiri

Ordin comun pentru combaterea evaziunii fiscale și a fraudei vamale

Ministrul de Interne, Carmen Dan, şi ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, au semnat un Ordin comun privind derularea unor activităţi de control pentru prevenirea şi combaterea fraudei vamale şi evaziunii fiscale.

Potrivit Ministerului Administrației și Internelor, în acest fel sunt introduse două filtre de verificări în punctele de trecere a frontierei. Primul constă într-un mecanism suplimentar de verificare a transporturilor de mărfuri atât la frontiera externă, respectiv la graniţele cu Ucraina, Serbia şi Republica Moldova şi porturile de la Marea Neagră, cât şi la cea internă a Uniunii Europene, adică frontiera României cu Ungaria şi Bulgaria.

Cel de-al doilea filtru este introdus în zone identificate în proximitatea punctelor de trecere a frontierei, precum şi pe căile de comunicaţii la nivelul întregului teritoriu naţional. În aceste zone, verificările vor fi efectuate de reprezentanţii Direcţiei Generale a Vămilor, Direcţiei Generale Antifraudă Fiscală şi ai Poliţiei Române.

Acţiunile circumscrise acestui mecanism vor fi puse în aplicare de Inspectoratul General al Poliţiei de Frontieră şi Inspectoratul General al Poliţiei Române din partea Ministerului Afacerilor Interne, respectiv Agenţia Naţională de Administrare Fiscală prin Direcţia Generală a Vămilor şi Direcţia Generală Antifraudă Fiscală din partea Ministerului Finanţelor Publice.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co