Stiri

Opt persoane din Vâlcea au fost reținute pentru fraude informatice

Opt persoane (7 bărbați și o femeie) suspectate de constituire a unui grup infracţional organizat, fraudă informatică, spălare de bani, fals în înscrisuri oficiale şi trafic de droguri au fost reținute, joi, pentru 24 de ore, de procurorii DIICOT din Vâlcea.

Reţinerile au avut loc după ce, miercuri, au fost efectuate 27 de percheziţii domiciliare pe raza judeţului Vâlcea şi a municipiului Bucureşti la această grupare specializată în fraude informatice, care a produs un prejudiciu de cel puţin două milioane de euro.

Comunicat DIICOT

“În cauză s-a reţinut faptul că, în perioada august 2020 – iunie 2021, pe raza judeţului Vâlcea, s-a constituit şi a activat un grup infracţional organizat, format din cel puţin 16 membri, cu scopul de a pune la dispoziţia unor autori de fraude informatice, în baza unei înţelegeri prealabile, conturi bancare pentru a le folosi la comiterea de infracţiuni. Astfel, membrii grupului au deschis cel puţin 200 conturi bancare pe teritoriul Ungariei, prin utilizarea unor acte de identitate străine, falsificate. Totodată, au folosit alte 100 de conturi bancare deschise în Spania, Polonia, Germania, Olanda şi alte ţări, prin intermediul cărora au fost transferate şi ulterior retrase sume ce se ridică la cel puţin 2 milioane euro, provenite din comiterea de infracţiuni de fraudă informatică”.

Anchetatorii susţin, de asemenea, că, ulterior comiterii acestor fate, membrii grupării transferau respectivele sume în alte conturi pe care le controlau, retrageau sumele de bani. Ulterior, după oprirea unui procent, în general de 30% în funcţie de înţelegerile infracţionale, remiteau sumele de bani către autorii fraudelor sau către alţi participanţi la săvârşirea infracţiunilor.

În timpul percheziţiilor, au fost ridicate importante sume de bani, în lei și euro, ceasuri, telefoane, cartele, tablete, un pistol cu glonţ, fragmente vegetale şi alte bunuri şi înscrisuri.

Concomitent, au fost efectuate în acest caz alte două percheziţii domiciliare în Atena – Grecia.

Persoanele reţinute au fost prezentate în faţa magistraţilor Tribunalului Vâlcea cu propunere de arestare preventivă, pentru 30 de zile.

Targul National Imobiliar (TNI)
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co