Imobiliare Valea Prahovei
Stiri

Ofiţer arestat pentru luare de mită

Un ofiţer al Poliţiei Capitalei a fost arestat pentru 30 de zile pentru că a cerut mită de la un om de afaceri, pentru a opri în trafic maşinile care transportă marfă contrafăcută.

Acesta a cerut în două tranșe suma de 1.500 de euro pentru a efectua controale la mai multe magazine dintr-un centru comercial, în scopul eliminării concurenţei omului de afaceri. Ofiţerul de poliţie a primit suma de 3.800 lei din cei 1.500 de euro pretinşi initial.

Procurorii DNA au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi reţinerea pentru 24 de ore, încă de ieri, pentru Oliver-Adrian Ristea, ofiţer de poliţie în cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti.

Polițistul a fost prezent astăzi la Tribunalul Bucureşti și a admis propunerea de arestare preventivă pentru 30 de zile, formulată de procurorii anticorupţie.

Totodată, deoarece controlul pentru care a primit banii respectivi nu a putut fi efectuat până la sfârşitul anului 2018, Ristea Adrian-Oliver i-a solicitat martorului să îi furnizeze informaţiile necesare pentru a putea opri în trafic autoturisme care transportă produse contrafăcute. Astfel, acesta a luat măsurile legale, respectiv confiscarea mărfii şi întocmirea unui dosar penal deţinătorului acesteia.

Procurorii mai spun că, deoarece omul de afaceri a precizat că nu îi poate oferi decât 2.500 de euro, după mai multe negocieri, ofiţerul s-a mulţumit şi cu această sumă, pe care a primit-o acum câteva zile.

Într-un context similar, ofiţerul Adrian-Oliver Ristea a oprit altă maşină şi a cerut de la pasageri 4.000 de euro.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co