Stiri

O delegaţie a Comisiei de la Veneţia va sosi, luni, la Bucureşti

Comisia de la Veneţia a anunţat că o delegaţie se va deplasa, luni, la Bucureşti pentru a face o analiză a Legilor Justiţiei din țara noastră.

Delegaţia va avea o serie de întâlniri atât cu preşedintele Klaus Iohannis, cât şi cu ministrul Justiţiei, dar şi cu reprezentanţii comisiei parlamentare pentru Legile Justiţiei.

Pe site-ul Comisiei de la Veneția este precizat că discuțiile de la București vor viza trei proiecte de lege care vor revizui legile privind organizarea judiciară, Consiliul Superior al Magistraturii şi statutul judecătorilor şi procurorilor.

Tot Comisia de la Veneția precizează că atât preşedintele României cât şi Comisia de Monitorizare a Adunării Parlamentare a Consiliului Europei au cerut opinia Comisiei de la Veneţia privind cele trei proiecte de lege.

Comisia de la Veneţia a anunţat, la începutul lunii mai, că a înregistrat solicitarea adresată de preşedintele Klaus Iohannis prin care şeful statului cere forului european un punct de vedere pe marginea pachetului Legilor Justiţiei adoptate de Parlamentul României.

 

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co