Stiri

Memorandum pentru dezvoltarea turismului pe axa Braşov-Bucureşti-Constanţa

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a semnat, joi, alături de primarii din Braşov şi Constanţa, memorandumul de cooperare privind dezvoltarea integrată a Axei de Dezvoltare Brașov-București-Constanța.

Astfel, s-a înființat  asociaţia “Axa de Dezvoltare Braşov-Bucureşti-Constanţa”, care va pune accent pe conectivitate, transport și turism.

De asemenea, urmează să fie creată şi o asociaţie de dezvoltare intercomunitară.

“Prin această cooperare pe axa Bucureşti-Braşov-Constanţa ne dorim să punem în valoare, să potenţăm cele mai importante zone turistice ale României: litoralul românesc pe de o parte, muntele şi Capitala ţării. Pentru a avea un turism de bună calitate în primul rând avem nevoie de o infrastructură, de drumuri bune, de autostrăzi, să fim conectaţi…”, a spus primarul general al Capitalei.

Gabriela Firea a declarat că există mai multe metode pentru a se realiza aceste deziderate – fie printr-o colaborare interinstituţională, fie prin implicarea Guvernului, a ministerelor, dar şi prin atragerea de fonduri europene, care se poate realiza şi potenţa şi prin semnarea acestui memorandum.

Edilul șef a menţionat că platforma juridică şi statutul asociaţiei urmează să fie elaborate de specialişti. De asemenea, Compania Municipală Turistică, înfiinţată la Bucureşti, va pregăti pachete turistice şi o campanie de promovare ce va cuprinde elemente şi obiective atât din Capitală, cât şi din zonele Constanţa şi Braşov.

 

 

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co