Imobiliare Valea Prahovei
Stiri

Nou termen în procesul de extrădare a Elenei Udrea din Bulgaria

Dezbaterile în procesul de extrădare a fostului ministru al Turismului Elena Udrea, care are de executat în România o condamnare de 6 ani închisoare, au fost amânate din nou, pentru începutul lunii iunie.

Avocaţii Elenei Udrea au depus o serie de documente şi plângeri, în baza cărora apărarea argumentează că extrădarea fostului ministru nu trebuie să aibă loc. Asta pentru că, în România, i-a fost încălcat dreptul la un proces echitabil, potrivit reprezentanţilor Curţii de Apel din Sofia.

Avocaţii au mai invocat faptul că unul dintre judecătorii români care s-a pronunţat în cazul ei nu depusese jurământul în calitate de magistrat. De asemenea, apărarea a arătat că există o decizie a Curţii Constituţionale din România, prin care a fost anulată pedeapsa primită de Elena Udrea, relatează Agerpres.

Judecătorii de la Curtea de Apel din Sofia au subliniat că au obligaţia de a verifica acuzaţiile formulate de avocaţii Elenei Udrea. Totul în virtutea dreptului la un proces echitabil.

Este a doua amânare dispusă de magistraţii bulgari în procesul Elenei Udrea. Pe 10 mai, Curtea de Apel din Sofia a amânat dezbaterile, după ce unul dintre avocaţii fostului ministru nu a reuşit să ajungă la tribunal din cauza unei probleme medicale, după un accident.

La începutul lunii aprilie, Elena Udrea a fugit din România, înainte ca Instanţa supremă să confirme condamnarea de 6 ani închisoare primită în dosarul Gala Bute.

La câteva zile, Udrea a fost prinsă de poliţia de frontieră din Bulgaria, în timp ce încerca să treacă în Grecia cu un autoturism pe la punctul de trecere Kulata.

Fostul ministru al Turimului a atacat cu apel acest verdict la Curtea de Apel din Sofia.

Targul National Imobiliar (TNI)
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co