Imobiliare Valea Prahovei
Stiri

Nou record de decese zilnice în Rusia, de la începutul pandemiei: 820

Nou record de decese zilnice asociate maladiei COVID-19, de la începutul pandemiei, în Rusia! Totul în contextul în care campania de vaccinare avansează într-un ritm lent, iar măsurile de izolare a populaţiei sunt în mare parte absente. Asta, în pofida valului de infectări provocate de varianta Delta a noului coronavirus, informează agențiile internaționale de presă.

820 de persoane infectate cu noul coronavirus au murit în această ţară în ultimele 24 de ore, potrivit autorităților de la Moscova, preluate de Agerpres.

În total, aproape 180.000 de persoane din Federaţia Rusă au decedat din cauza complicaţiilor provocate de COVID-19 de la începutul pandemiei, arată bilanţul oficial al Guvernului rus.

Rusia a înregistrat, totodată, peste 19.000 de infectări noi în 24 de ore, în timp ce numărul total al îmbolnăvirilor cu SARS-CoV-2 a ajuns în această ţară la 6,8 milioane.

Principalele focare epidemiologice rămân Moscova – capitala ţării – şi Sankt Petersburg – al doilea oraş ca mărime din ţară.

Valul epidemiologic cauzat de varianta Delta este cu atât mai grav – cel puţin 21.000 de decese doar în luna iunie, potrivit Rosstat – cu cât rezidenţii ruşi nu se grăbesc să se imunizeze, pe fondul neîncrederii în vaccinurile anti-COVID-19, inclusiv cele dezvoltate în Rusia.

Aproape 30% din populaţia rusă a fost vaccinată cu cel puţin o doză, deşi campania naţională de imunizare a început în decembrie 2020. Apelurile lansate de preşedintele Vladimir Putin nu au dus la o accelerare a campaniei.

În pofida acestei situaţii, majoritatea restricţiilor antiepidemice au fost ridicate, inclusiv la Moscova, pentru a proteja economia naţională.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co