Stiri

Nou record de decese în Rusia din cauza COVID-19

Rusia continuă să fie puternic afectată de varianta Delta a noului coronavirus, pe fondul unei campanii de vaccinare care avansează lent. A fost înregistrat, miercuri, un nou record zilnic de decese zilnice cauzate de COVID-19, după cel de marți, anunță agențiile internaționale.

Autoritățile de la Mosova au raportat 669 de morți din cauza acestui virus, în ultimele 24 de ore. Asta după ce marți fuseseră anunțate 652 de decese.

Cele mai afectate oraşe sunt capitala, Moscova, şi Sankt Petersburg, al doilea oraş ca mărime al ţării, care estre şi gazda unor meciuri de fotbal din cadrul Euro 2020. Aici s-au înregistrat 117 şi, respectiv, 111 decese.

În ansamblu, Rusia a recenzat peste 21.000 de cazuri noi, la un total de peste 5,5 milioane de la începutul pandemiei.

Numărul oficial al victimelor din această țară este de peste 135.000, însă o agenţia de statistici locale a contabilizat peste 270.000.

Aceste cifre fac din Rusia ţara europeană cu cele mai multe decese cauzate de COVID-19, în timp ce campania de vaccinare lansată în luna decembrie avansează foarte lent. Totul pe fondul neîncrederii populaţiei în pofida măsurilor din ce în ce mai stricte luate de autorităţi.

Au fost reintroduse, în ultimele săptămâni, măsuri restrictive precum întoarcerea la telemunca obligatorie pentru o parte din angajaţi, vaccinarea obligatorie a angajaţilor din sectorul serviciilor sau crearea unui permis sanitar pentru a merge la restaurant.

Lockdown-ul general, asemenea celui din primăvara anului 2020, nu este însă prevăzut pentru moment în oraşul cu peste 12 milioane de locuitori.

Oficialii de la Kremlin au recunoscut recent că obiectivulde a vaccina 60% din populaţie până în toamnă este irealizabil.

În urma neîncrederii ruşilor faţă de vaccinurile produse pe plan intern, în special faţă de Sputnik V, doar aproximativ 16% din populaţie a primit cel puţin o doză.

În jur de 23 milioane de persoane din 146 milioane de locuitori au primit cel puţin o doză, potrivit datelor oficiale locale, preluate de Agerpres.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co