Stiri

Nou caz de meningită meningococică? Adolescentă transferată în stare gravă la Iaşi

Un posibil nou caz de meningită meningococică pune pe jar autoritățile! O adolescentă de 15 ani a fost trimisă în stare gravă la un spital din judeţul Iaşi, fiind suspectă de această boală.

Potrivit reprezentanţilor Spitalului Judeţean de Urgenţă Vaslui, fata, care provine dintr-un centru al Direcţiei pentru Protecţia Copilului, a fost adusă la spital luni, fiind internată cu suspiciune de colică renală.

În urma analizelor, s-a evidenţiat o infecţie, adolescenta a primit tratament, dar peste noapte starea sa s-a agravat. Ulterior, a fost trimisă la Iaşi, intubată, cu un echipaj de Terapie Intensivă Mobilă care s-a defectat pe drum, ea fiind preluată de o autospecială din Iaşi, relatează Agerpres.

“Am fost anunţaţi de reprezentanţii spitalului cu privire la acest caz. Am raportat situaţia la Centrul Regional de Sănătate Publică Iaşi. Am început propria anchetă epidemiologică şi urmează să aşteptăm rezultatele analizelor”.

Două adolescente care au fost internate în acelaşi salon cu pacienta suspectă de meningită primesc tratament profilactic, de asemenea, fiind luate măsuri pentru dezinfectarea salonului.

În urmă cui o săptămână, o elevă a liceului Gheorghe Lazăr din Capitală a murit, după ce a fost diagnosticată cu meningită meningococică, iar starea ei s-a agravat galopant.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co