Imobiliare Valea Prahovei
Stiri

Bani pentru reabilitarea sistemului de termoficare din Capitală

“Undă verde” pentru reabilitarea sistemului de termoficare al municipiului Bucureşti. Consilierii au aprobat o investiție de peste un miliard de lei în acest sens.

„În ultima perioadă, în cadrul reţelelor de transport a agentului termic s-au produs avarii repetate ce au condus la întreruperi în alimentarea cu căldură a consumatorilor şi la reducerea parametrilor de funcţionare a sistemului. Problemele apărute în funcţionarea şi explotarea sistemului de termoficare al Municipiului Bucureşti s-au produs din mai multe cauze”, se arată în motivarea proiectului aprobat de consilierii generali ai Capitalei.

Suma necesară pentru reabilitarea a peste 100 de kilometri de conducte este de 1,2 miliarde de lei, cu tot cu TVA, se mai arată în document.

Capitala s-a confruntat cu mari probleme toată iarna, din cauza avariilor ce s-au produs aproape zilnic, iar furnizarea apei calde şi a agentului termic a fost sistată, în unele zone. Chiar și săptămânile trecute, peste 600 de blocuri nu au avut apă caldă şi căldură. De fiecare dată, vina era dată de sistemul învechit de conducte, de peste 50 de ani!

De pe altă parte, magistraţii Curţii de Apel Bucureşti au admis cererea de suspendare provizorie a deciziei de deschidere a falimentului RADET. Astfel, regia urmează să revină la perioada de observaţie. Oficialii Primăriei dau în continuare asigurări că nici bucureştenii, nici salariaţii RADET nu vor fi afectaţi.

Decizia vine după ce săptămâna trecută, Tribunalul Bucureşti a decis intrarea în faliment a RADET, iar activitatea regiei să fie preluată de nou-înfiinţata Companie Municipală Termoenergetica.

Targul National Imobiliar
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co