Stiri

Nottara 70 – mai tânăr ca niciodată

Teatrul Nottara sărbătorește până în 21 mai, printr-un mini- festival, 70 de ani de existență sub sloganul „Nottara 70 – mai tânăr ca niciodată”.

70 de ani de teatru, de povești, de spectacole și de miracole împărtășite, de activitate neîntreruptă și de contribuție semnificativă în domeniul cultural, au situat teatrul printre obiectivele importante ale Capitalei.În tot acest timp, artiști de mare valoare, sprijiniți de oamenii din culise și birouri, au creat lumi care au atins sufletul a sute de mii de spectatori. În sălile Teatrului din bd. Magheru s-a plâns, s-a râs, s-a visat și s-a trăit viața într-o clipită.

Festivalul este prefațat de două evenimente stradale inedite. Scenă va deveni chiar bulevardul Magheru, spațiu-simbol al Bucureștiului.Astăzi, de la ora 17.00, istoria Teatrului Nottara iese în stradă. Trecătorii de pe Magheru vor deveni actori în distribuția unei întâmplări teatrale speciale fiind întâmpinați în drumul lor de muzică şi personaje de teatru, într-un decor special care-i va face atenți la poveștile Nottara. De-a lungul trotuarului din fața sediului vor fi expuse afișe ale spectacolelor care au marcat existența teatrului.

Totul a început în 1947, într-o fostă arenă de circ din Calea 13 septembrie, sub denumirea de Teatrul Armatei. Apoi, la scurtă vreme, sub conducerea directorului de scenă Al. Finți, s-a mutat în clădire din bulevardul Magheru. În 1960, instituția de cultură iese de sub tutela Armatei și este pusă sub egida Consiliului Municipal al Capitalei. Acesta este momentul în care primește un nou nume: Teatrul “C. I. Nottara”, iar noul său director este strălucitul actor George Vraca.

 

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co