Stiri

Noi restricţii în Bulgaria pentru a preveni răspândirea COVID-19

Guvernul bulgar, până în prezent reticent la adoptarea restricţiilor asociate COVID-19, a trecut la măsuri dure. A decis, miercuri, închiderea şcolilor, a restaurantelor şi a centrelor comerciale, în condiţiile în care spitalele sunt copleşite de explozia numărului cazurilor de infectare.

Măsurile, destinate limitării celui de-al doilea val al pandemiei de COVID-19, vor intra în vigoare vineri seară şi vor fi valabile până la data de 21 decembrie. au anunţat oficialii bulgari citați de Agerpres. Obiectivul lor declarat este
reducerea la jumătate a riscului de contaminare.

Pe lângă închiderea creşelor, grădiniţelor, şcolilor, universităţilor, precum şi a restaurantelor, cafenelelor şi a centrelor comerciale, călătoriile turistice organizate sunt interzise, iar evenimentele sportive se vor desfăşura fără public.

Sălile de sport vor fi închise, însă teatrele vor funcţiona la 30% din capacitatea sălilor, cu respectarea distanţei de 1,5 metri între spectatori.

Toate congresele, conferinţele, seminariile, instruirile şi alte evenimente publice, culturale şi de divertisment vor fi anulate.

Petreceri private vor fi limitate la 15 persoane.

Bisericile, moscheile şi sinagogile rămân deschise, iar plimbările în parcuri şi grădini va fi permisă.

Magazinele neesenţiale şi cu produse alimentare rămân deschise.

Cea mai săracă ţară din Uniunea Europeană, Bulgaria a fost una dintre primele care a impus carantina în martie, însă confruntat cu un protest puternic în timpul verii, premierul Boiko Borisov a redus măsurile la simpla purtare a măştii.

Acum, 2.000 de lucrători sanitari sunt infectaţi.

Studenţii la medicină, deputaţi şi personal militar ajută echipele de medici, iar vehiculele poliţiei au fost transformate în ambulanţe în Sofia.

În total, 3.226 decese au fost înregistrate de la declanşarea pandemiei, dintre care peste 150 în ultimele 24 de ore, în această ţară cu 7 milioane de locuitori…!

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co