REGIONAL

Noi motociclete de intervenţie urbană SMURD, în Bucureşti

Patru noi motociclete de intervenţie SMURD, necesare acordării primului ajutor în cazul accidentelor produse în zonele aglomerate din Capitală, au fost plasate, de la începutul săptămânii, în punctele cheie ale oraşului, a anunţat Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Bucureşti, transmite Mediafax.

“Având în vedere că prioritatea noastră este reprezentantă de creşterea gradului de siguranţă a cetăţeanului, începând cu data de 1.03.2016, în cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Dealul Spirii Bucureşti- Ilfov sunt operaţionalizate alte patru motociclete de intervenţie urbană SMURD”, au precizat reprezentanţii ISU. În anul 2011, alte două motociclete de intervenţie urbană au început să fie utilizate în cazul incidentelor din Bucureşti.

Noile motociclete vor fi folosite ca primă intervenţie medicală şi vor fi amplasate în zonele din oraş în care există un trafic intens sau în care accesul este limitat. Astfel, motocicletele de intervenţie urbană vor staţiona în zonele Piaţa Unirii, Lujerului, Piaţa Victoriei, Pasaj Băneasa, Obor sau Dristor. “Acest fapt va conduce la micşorarea timpului de răspuns şi asigurarea primului ajutor calificat victimelor până în momentul în care, în sprijin, va ajunge o ambulanţă cu capacitate de transport”, mai spune ISU.

În momentul în care în pieţele sau staţiile RATB din apropierea zonelor în care staţionează motocicletele are loc un incident, motocicletele de intervenţie urbană sunt trimise să acorde primul ajutor la faţa locului, până la sosirea ambulanţei. Cele patru noi motociclete au intrat în dotarea ISU Bucureşti în luna octombrie a anului trecut.

De asemenea, au fost achiziţionate şi 23 de echipamente speciale de protecţie pentru personalul care va utiliza motocicletele în timpul intervenţiilor.

Sursa: Mediafax / Foto: Zf.ro

Targul National Imobiliar (TNI)
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co