Stiri

Monitorizare media politică

Președintele Klaus Iohannis, Parlamentul și Direcția Națională Anticorupție au câștigat în vizibilitatea în mass-media, în 2015. Aceasta este una dintre concluziile studiului, comandat de Asociația Konrad Adenauer Stiftung și realizat de institutul de cercetări Market Links, împreună cu Centrul pentru Jurnalism Independent. El analizează tendințele relatărilor politice din patru ziare și patru canale de televiziune. Tonul general al jurnaliștilor la adresa politicienilor se păstrează predominant critic, iar intre canalele media, televiziunea rămâne principala sursă de informare a cetățenilor. Ambasadorul Germaniei la București consideră că media este un bun valoros al democrației în România mai ales într-un an electoral.

Studiul arată că cel mai prezent în relatările de presă din România este fostul premier, Victor Ponta. Acesta este amintit în 25 la sută din știrile politice analizate în presa scrisă și televiziunile monitorizate. În ordinea vizibilității, fostului premier îi urmează fostul președinte Traian Băsescu, liderul PSD Liviu Dragnea și Elena Udrea. Dintre instituțiile românești, Guvernul și DNA au fost cel mai des menționate în cele peste 19 mii de știri, scrise sau apărute la televiziune.

Un motiv de îngrijorare pentru monitorii presei românești este lipsa de atenție acordată știrilor locale. Specialiștii Konrad Adenauer Stiftung atrag atenția ca mediul online se află încă pe un trend ascendend de accesibilitate, ceea ce însemnă o provocare pentru televiziune și mai ales pentru presa scrisă în print.

Targul National Imobiliar (TNI)
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co