Imobiliare Valea Prahovei
Stiri

Încă trei zile de înscrieri

Trei zile au mai rămas până la încheierea primei runde de înscrieri la clasa pregătitoare, pentru anul școlar 2016-2017. Termenul-limită este vineri, 18 martie, ora 18:00. Cererile-tip, semnate de părinții sau tutorii legali, pot fi completate la unitatea de învățământ unde se dorește înscrierea sau online. În acest al doilea caz, cererile-tip trebuie validate la secretariatul școlii pentru care s-a optat.

Ministerul Educației Naționale și Cercetării Științifice a centralizat situația preliminară privind înscrierea în clasa pregătitoare după primele două săptămâni din calendarul de înscrieri. Potrivit datelor înregistrate în sistem, în această perioadă au fost completate la nivel național peste 141 de mii de cereri.

Dintre acestea, 117 mii vizează copiii cu vârsta de 6 ani, împliniţi înainte de data de 1 septembrie 2016, iar 24 de mii de cereri sunt pentru copii cu vârsta de 6 ani, împliniţi începând cu data de 1 septembrie 2016. Anul trecut, pe acelaşi segment de calendar au fost depuse 140.677 de cereri. În intervalul 25 – 26 martie vor fi afişate, atât în unităţile de învăţământ, cât şi pe site-urile acestora şi ale inspectoratelor şcolare informaţii privind candidaţii înmatriculaţi, numărul locurilor rămase libere şi lista copiilor neînscrişi după prima etapă.

A doua etapă de înscriere se va derula în perioada 30 martie – 8 aprilie, urmând ca rezultatele finale să fie afişate pe 15 aprilie. Între 19 si 22 aprilie, inspectoratele şcolare judeţene vor soluţiona toate cazurile nerezolvate după încheierea etapei a doua de înscriere.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co