Stiri

Modificări la Codul Penal

Comisia Iordache va relua mâine, începând cu ora 15.00, votul cu privire la modificările aduse Codului Penal. Cu această ocazie vor fi dezbătute peste 100 de amendamente. Printre acestea se numără cel confiorm căruia reţinerea pe motive neîntemeiate se pedepseşte cu închisoarea, iar pedepsele până la trei ani se execută la domiciliu.

“Începem cu votul pe Codul Penal. După ce terminăm Codul Penal, îl începem pe cel de Procedură Civilă. Întâi vor fi discuţii pe Codul de Procedură Civilă, care are zece articole şi îl terminăm în şedinţa de miercuri, dar Codul Penal va dura, marţi, joi, vineri sau cât durează votul, pentru că sunt multe articole”, a declarat, duminică, deputatul PSD Florin Iordache.

Iniţiatorii proiectului de modificare a Codurilor Penale sunt parlamentarii PSD, ALDE şi UDMR.

Astfel,

Conform unui amendament depus de social-democratul Eugen Nicolicea, “cei care divulgă «date privind desfăşurarea urmăririi penale, de natură a afecta imaginea publică a celor cercetaţi, a induce în opinia publică ideea vinovăţiei lor sau a zdruncina în orice fel prezumţia de nevinovăţie» trebuie să fie pedepsiţi cu închisoare de la şase luni la doi ani sau cu amendă”.

Mai mult decât atât, pedepse cu închisoarea la domiciliu se aplică şi în cazul persoanelor condamnate la o pedeapsă cu închisoarea mai mare de trei ani, dar cu vârsta de cel puţin 60 de ani, a celor care suferă de boli grave sau incurabile stabilite prin lege, a mamelor cu copii şi a gravidelor, cu excepţia persoanelor care au săvâşit infracţiuni cu violenţă.

Cu toate acestea, Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) a anunţat, pe 11 mai, că nu va susţine amendamentele din proiectul de modificare a Codului Penal, apreciind că ele ar fi de natură să aducă atingere independenţei justiţiei.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co