Imobiliare Valea Prahovei
Stiri

Mocăniţa din Ţara Moţilor va porni din nou la drum, din 2 iulie

Cei care și-au plănuit o vacanță sau intenționează să ajungă, în această vară, în Ţara Moţilor au motive de satisfacție! Mocăniţa va porni, din nou, la drum! Mai exact, va circula, în perioada iulie-septembrie, între localităţile Crişcior şi Brad, la fiecare sfârşit de săptămână. E bine de știut și faptul că această tradițională garnitură are o capacitatea maximă de 100 de persoane.

Prima cursă a trenului tras de locomotiva cu abur este programată – așadar – pe 2 iulie, iar mocăniţa va funcționa până pe 11 septembrie, în fiecare sâmbătă şi duminică.

Plecările sunt stabilite la orele 11,00, 13,00 şi 15,00 din gara Crişcior şi la orele 12,00, 14,00 şi 16,00 din gara Brad, pentru minim 20 de persoane. În situaţia în care nu se strânge numărul de călători, atunci cursa se anulează, iar programul de circulaţie a mocăniţei poate suferi modificări.

Traseul trenulețului turistic măsoară 7 kilometri, iar o plimbarea care îi poartă pe turiști prin peisajele minunate ale zonei durează aproximativ 45 de minute.

Un bilet dus-întors pentru adulţi costă 25 de lei, iar unul pentru copii, 15 lei. Cei care doresc să facă o plimbare cu mocăniţa, e bine să facă o rezervare telefonică la numărul disponibil pe internet.

Calea ferată îngustă pe care circulă mocăniţa de la Crişcior a fost construită în anul 1907, când era folosită pentru transportul cărbunelui. Linia a funcţionat până în anul 1998, iar din 2001 este folosită în scop turistic.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co