Imobiliare Valea Prahovei
Stiri

Miting la Bucureşti pentru susţinerea cabinetului Dăncilă

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a anunţat, luni, că, în data de 9 iunie, va fi organizat în Bucureşti un miting pentru susţinerea cabinetulu Dăncilă. Astfel de acţiuni similare au fost anunţate şi în alte localităţi din ţară.

Liderul PSD, Liviu Dragnea, a declarat, luni, că, dacă guvernarea va fi preluată în mod nelegitim, atunci PSD va utiliza ”toate mijloacele legale, constituţionale, publice, sociale pentru ca votul cetăţenilor din decembrie 2016 să fie respectat”, inclusiv un miting de susţinere a premierului.

Preşedintele Klaus Iohannis a cerut, în mod repetat, demisia premierului Dăncilă, însă şeful Executivului a anunţat că are susţinere din partea majorităţii parlamentare şi nu va onora cererea.

Vicepreşedintele PSD Gabriela Firea a declarat, luni, că, în ultimele zile, şapte parlamentari au ales să devină membri ai Partidului Social Democrat. Ea a adăugat că există posibilitatea ca numărul acestora să fie mai mare, precizând că PSD nu poate sta “cu mâinile în sân” privind cum mai mulţi membri îl părăsesc.

“Îi apreciez pe oamenii care ştiu să treacă împreună peste greutăţi şi nu dezertează, nu trădează. Nu este o foarte mare bucurie atunci când afli că parlamentari pleacă de la un partid la altul, dar, din nefericire, suntem puşi în această situaţie. Foşti colegi de-ai noştri, care astăzi erau numai zâmbete, râsete, erau de o veselie generală că se coalizează cu opoziţia să dea jos un guvern PSD-ALDE. Este normal ca nici noi să nu stăm cu mâinile în sân privind la această tragi-comedie. Am această informaţie. Acum câteva zile, mai mulţi parlamentari au semnat în biroul preşedintelui adeziunea la PSD. Eu ştiu de şapte, poate vor fi mai mulţi. Domnul preşedinte (Liviu Dragnea – n.r.) va face aceste anunţuri mai concrete zilele următoare”, a declarat Gabriela Firea.

Vicepreședintele PSD a mai precizat că este regretabil faptul că parlamentarii care au plecat de la PSD au fost votaţi pe listele acestei formaţiuni politice. Ea a spus că atunci nu le-a fost nici jenă, nici ruşine, nu au avut nici comentarii la adresa conducerii partidului, atunci au fost în această siglă de partid şi în acel program de guvernare pe care unii l-au şi prezentat în emisiuni sau pe Facebook. Astfel, Gabriela Firea este de părere că nu este o trădare a lor, ca foşti colegi, ci mai degrabă, o trădare a votului românilor care au pus ştampila în casuţa PSD, iar acum, aceşti oameni pleacă într-o altă direcţie total opusă.

Anunţurile Gabrielei Firea vin după ce mai mulţi membri importanţi ai Partidului Social Democrat, printre care Nicolae Bănicioiu, au ales să părăsească această formaţiune şi să se alăture partidului Pro România fondat de Victor Ponta.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co