Stiri

ISU, semnal de alarmă doar 30 de școli din Capitală au autorizaţie pentru siguranţa la incendii

În jur de 500 de unități de învățământ, atât de stat cât și private, din Capitală nu dețin autorizație de securitate la incendiu, potrivit Inspectoratului pentru Situații de Urgență București-Ilfov. Totodată, autoritățile precizează că doar 30 de școli funcționează cu autorizație ISU. În total, în București sunt aproximativ 650 de şcoli de stat şi private.

Conform datelor centralizate de ISU București – Ilfov, în ceea ce privește situația școlilor de la stat, din 403 cinci au autorizație de securitate la incendiu, 317 nu au autorizație ISU, iar 81 nu necesită obținerea acestui document.

În învăţământul privat sunt 226 de şcoli în Capitală, dintre care 25 au autorizaţie de securitate la incendiu, 179 nu au autorizaţie de securitate la incendiu, iar alte 22 nu necesită obţinerea autorizaţiei ISU.

“La momentul de față, în vigoare este HG 571/2016, în care este prevăzută obligativitatea obținerii autorizației la incendiu pentru clădiri sau spații amenajate în clădiri cu destinația de învățământ, cu aria desfășurată mai mare sau egală cu 150 mp”, se arată într-un comunicat de presă al Inspectoratului pentru Situații de Urgență “Dealul Spirii” București-Ilfov.

Potrivit inspectorilor din cadrul ISUBIF, clădirile în care funcţionează instituţii şcolare construite înainte de anul 1998 şi care nu au suferit modificări structurale, lucrări de consolidare ori schimbări de destinaţie nu necesită obţinerea autorizaţiei la incendiu.

Un incendiu a izbucnit, luni dimineaţă, la Şcoala nr 124, situată pe strada Mărgeanului nr. 10, în sectorul 5 al Capitalei. Flăcările au fost stinse complet de echipajele Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Bucureşti-Ilfov, după 7 ore.

Unitatea de învăţământ nu are autorizaţie de securitate la incendiu, instituţia de învăţământ obţinând în 2001 un aviz ISU pentru lucrări de consolidare şi refuncţionalizare, potrivit Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Bucureşti-Ilfov.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co