Stiri

Misiunea Armatei României în Afganistan s-a încheiat cu o ceremonie militară

O ceremonie militară a avut loc, miercuri, în Piaţa Arcul de Triumf din Bucureşti, cu ocazia încheierii misiunii Armatei României în Afganistan

27 de militari şi-au pierdut viaţa în Afganistan, iar alţi 227 au fost răniţi. În memoria lor,  s-a ținut un moment de reculegere şi s-a depus o coroană de flori.

Preşedintele Klaus Iohannis a înmânat, cu acest prilej, distincţiile conferite drapelelor de luptă ale unităţilor participante la misiunea NATO Resolute Support în teatrul de operaţii din Afganistan.

Misiunea Forţelor Armate ale României în Afganistan va rămâne în cărţile de istorie drept cea mai lungă, complexă şi importantă operaţie militară din afara teritoriului naţional de după cel de-al Doilea Război Mondial, a declarat preşedintele Klaus Iohannis, care le-a transmis militarilor participanţi că sunt “eroii generaţiilor noastre”.

Pe parcursul a 19 ani, peste 32.000 de militari au participat la operaţiunile desfăşurate în Afganistan.

La ceremonia de la Arcul de Triumf au mai participat premierul Florin Cîţu, membrii ai Cabinetului său, preşedintele Senatului, Anca Dragu, dar și preşedintele Camerei Deputaţilor, Ludovic Orban.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co