Stiri

Ministrul Mediului spune că urșii din România nu sunt la căutare în UE

Ministrul Mediului, Graţiela Gavrilescu, susține că niciun stat membru al Uniunii Europene nu a dorit să ia vreun urs – specie protejată în România – nici măcar pentru grădinile zoologice, precizând că multe ţări nici nu mai au această specie de 100 de ani.

Graţiela Gavrilescu a adăugat că România are, conform statisticilor fondurilor cinegetice, o populaţie de circa 7.000 de urşi, dar numărul în realitate ar putea fi mult mai mare şi nimeni nu poate spune exact cât.

Ministrul Mediului a spus că, în urma unui studiu realizat de Institutul de Cercetări şi Amenajări Silvice, a fost aprobat un planul de măsuri cu privire la speciile carnivore, respectiv urși și lupi. Printre acțiunile cuprinse în acest plan, Gavrilescu a menționat inventarierea urşilor, ciparea lor sau construirea de ţarcuri. Un alt element important este confecționarea și instalarea a cât mai multor semnale de avertizare pentru turişti, cu privire la modul cum aceștia trebuie să gestioneze deşeurile şi să nu le mai arunce pe unde apucă pentru a limita tendința urșilor să coboare din habitat către oraşe.

Nu în ultimul rând, Grațiela Gavrilescu a subliniat și importanța ca relaţia om-animal să fie păstrată aşa cum trebuie, dar având ca ţintă şi obiectiv păstrarea necurmată a siguranţei cetăţeanului.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co