Stiri

Evaluarea ofertelor la licitații se va face în cel mult patru luni

Ministrul Transporturilor, Lucian Şova, a anunţat semnarea, împreună cu ANAP, a unui ordin comun care reduce mult termenele de evaluare a ofertelor depuse la licitaţiile pentru realizarea infrastructurii.

El a arătat, în context, că, până acum, angajaţi ai companiilor plătiţi să facă evaluarea ofertelor „nu aveau niciun interes personal” să scurteze termenele, în condiţiile în care erau plătiţi suplimentar pentru munca de evaluare a acestor oferte.

Potrivit lui Șova, legislația de până acum a generat existența ipocriziei din partea autorităţilor contractante, în sensul numirii unor angajaţi ai companiilor care primeau ore suplimentare pentru activitatea de evaluare a ofertelor, iar aceştia s-au rotit dintr-o comisie într-alta primind bani și neavând niciun interes personal să termine foarte repede evaluările.

El a explicat că, prin semnarea acestui ordin, s-a limitat termenul în care angajații respectivi sunt plătiţi pentru activităţi suplimentare, și s-au reglementat şi alte lucruri referitoare la celeritatea evaluării ofertelor cu responsabilităţi atât pentru reprezentanţii ANAP, cât şi ai companiei.

Ministrul Transporturilor a precizat că ordinul prevede reducerea termenelor de evaluare a ofertelor la două, până la patru luni pentru un proiect.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co