Stiri

Ministerul Mediului finalizează noua taxă auto până la finalul acestui an

Ministerul Mediului va finaliza, până la sfârșitul acestui an, o formulă de calcul a penalității, care va înlocui taxa auto pentru poluare.

Anunțul a fost făcut chiar de ministrul de resort, Grațiela Gavrilescu, care a precizat că, în prezent, specialiștii ministerului lucrează la această formulă.

Gavrilescu susține că dorește ca noua formulă de calcul să nu mai poată fi contestată sau atacată, astfel încât cel care poluează să fie cel care să plătească o penalitate. De asemenea, până la finalizarea formulei respective, “avem grijă să facem prevenţie prin lansarea unor proiecte de prevenire a poluării printr-o serie de proiecte”, a adăugat ea.

Taxa auto pentru autovehicule la prima înmatriculare a fost introdusă pentru prima dată la 1 ianuarie 2007 și se calcula în funcţie de trei variabile: vechimea maşinii, tipul de catalizator (euro) şi capacitatea cilindrică a maşinii.

De atunci, ea a suferit mai multe modificări, iar de la 1 ianuarie 2012 a devenit obligatorie. Din 15 martie 2013 a intrat în vigoare timbrul de mediu pentru autovehicule, taxa auto fiind calculată exclusiv pe baza emisiilor de CO2. Timbrul de mediu pentru autovehicule face parte din cele 102 taxe nefiscale care au fost eliminate de la 1 februarie 2017.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co