Imobiliare Valea Prahovei
ECONOMIC

Vânzările Dacia au depășit 7 miliarde de euro în 2016

Mașinile Dacia au înregistrat un nou succes, cu vânzări de peste 7 miliarde de euro în 2016, scrie Zf.ro. Astfel, chiar dacă producţia de maşini încheie al treilea an de scădere, Dacia îşi consolidează poziţia în topurile europene.

Dacia a livrat de la Mioveni 1 milion de SUV-uri Duster, în valoare de 15 miliade de euro.

Pentru prima dată în istoria mărcii, Dacia se apropie de pragul de 600.000 de autove­hi­cule vândute anual pe aproape 50 de pieţe, vo­lum la care se plasează cu aproape 200.000 de maşini peste Seat, însă îi lipsesc cel puţin 400.000 pentru a se apropia de Skoda.

Astfel, Dacia se menţine ca brand de nişă ce se concen­trea­ză pe piaţa europeană, însă absenţa din Asia nu îi permite să se apropie încă de pra­gul de un milion de maşini. Pe de altă parte, pe pieţele asia­tice, modelele din gama Dacia sunt prezente sub brandul Renault.

La nivel de grup, ponderea Dacia în total vânzări Group Renault s-a redus de la 19% în 2015 la 17% anul trecut, în condiţiile în care brandul Renault a urcat cu 14% anul trecut.

Grupul Renault a vândut la nivel mondial autovehicule Dacia în valoare de peste 7 mi­liar­de de euro anul trecut, luând în calcul un preţ mediu cu TVA de 12.000 de euro, potrivit calculelor ZF. În total, vânzările sub bran­dul ro­mânesc au ur­cat cu 6% în 2016 faţă de anul pre­cedent, la 584.000 de maşini, potrivit datelor com­paniei.

Automobilele Dacia sunt produse în prezent în trei fabrici la nivel mondial, una în România, la Mioveni, unde anul trecut s-au asamblat peste 330.000 de maşini, şi două în Maroc, la Tanger şi Casablanca. În continuare, uzina din România reprezintă peste jumătate din producţie, cu circa 330.000 de maşini asamblate local.

Sursa: Zf.ro

Targul National Imobiliar
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co