Stiri

Mars de 400 de km

Coloane de mașini venite din Moldova vor ajunge sâmbătă, 19 mai, în fața Guvernului din București pentru a protesta.
Motivul organizării marșului este amânarea proiectului care urmează să lege Moldova de Ardeal și birocrația care face ca proiectul să se lase așteptat până în 2020. Este al doilea marș monitorizat, după cel din toamna trecută de pe ruta Iași- Tg. Neamț- Ditrău- Tg. Mureș.
„Am fost deja la Botoşani, la primarul Cătălin Flutur, şi la Suceava, la preşedintele CJ Gheorghe Flutur, dar şi la Vaslui“, ne-a spus Cătălin Urtoi, unul dintre liderii Grupului de inițiativă și organizării marșului.
Camera de Comerţ Iaşi este partener al acestei manifestaţii pro-autostradă. Programul detaliat, cu orele de sosire în fiecare oraş de pe traseu, este afişat pe pagina de Facebook „Împreună pentru A8“. Marşul este organizat împreună cu cealaltă asociaţie din Iaşi care militează pentru construirea A8, „Moldova vrea autostradă“.
„Nu e vorba doar de blocajele din trafic şi de siguranţa celor care participă la acest trafic, ci şi de dezvoltarea economică a regiunii“, a precizat Marius Alexa, liderul asociației
Liderii Grupului de Inițiativă Civică „Împreună pentru A8” estimează participarea a peste o mie de autovehicule, inclusiv din Mureș, Covasna și Brăila.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co